Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

ABN AMRO

Leer uw kind veilig online bankieren

Tips veilig online bankieren voor uw kind

Kinderen hebben op steeds jongere leeftijd toegang tot het internet. Naast de leuke kanten, zijn er ook gevaren. Wij geven u graag wat tips om het gesprek aan te gaan, zodat uw kind op een veilige manier kan online bankieren. Naast de 5 veiligheidsregels hebben we ook aanvullende tips. Zo kan uw kind de ABN AMRO app met een gerust hart gebruiken. Wel zo prettig.

Veiligheidsregels voor kinderen

  1. Leer uw kind dat pincodes en inlog gegevens niet bedoeld zijn om te delen.
  2. Ook betaalpassen zijn alleen voor uw kind bedoeld.
  3. Beveilig het mobieltje waar uw kind de ABN Amro app op gebruikt.
  4. Leer uw kind te kijken naar vreemde betalingen.
  5. Meldt vreemde betalingen of incidenten aan ons. 
ABN AMRO

Praat met uw kind over geld

U als ouder heeft een belangrijke rol in de financiële opvoeding. Door te praten kan uw kind vertellen wat hij of zij al weet over geld. Ook krijgt uw kind de ruimte om vragen te stellen. Hoe denkt uw kind bijvoorbeeld over kleedgeld? Of wat is gaaf om te doen met het eerste eigen verdiende loon? Bespreek ook de gevaren van geld. Vindt u het lastig om het gesprek te openen? Bekijk de tips.

ABN AMRO

Voor het eerst zelf bankieren

Vroeg zelf leren omgaan met geld is goed voor een kind. Met een Jongerengroeirekening kan uw kind zelf leren bankieren, maar heeft u de uiteindelijke controle over de rekening. Uw kind krijgt een eigen betaalpas en kan de ABN AMRO app downloaden. Natuurlijk onder begeleiding van u. Spannend idee om uw kind financiële vrijheid te geven? Geen zorgen, u kunt als ouder instellen wat uw kind wel en niet kan in de app.

ABN AMRO

Geef uw kind de ruimte om zelf fouten te maken

Geld kan uw kind maar één keer uitgeven. Financiële blunders en leren omgaan met verleidingen hoort erbij. Het liefst wilt u dit voorkomen voor uw kind. Maar laat het gebeuren. Volgens het  Nibud  is dit juist leerzaam: “Het helpt voorkomen dat uw kind later in financiële problemen raakt door een verkeerde keuze. Benieuwd hoe uw kind hiermee om kan gaan? Bekijk samen de pagina Baas of Dwaas voor meer informatie.

ABN AMRO

Hoe gaat uw kind om met de verleiding van reclames?

Kinderen zien gemiddeld zo’n 377 reclames per dag. Voor kinderen is het soms onduidelijk dat TikTok of Instagram influencers niet altijd eerlijk zijn over producten die ze promoten. Of dat ze betaald krijgen om een product aan te raden. Leer uw kind hiermee omgaan. Praat over deze soort reclames. Wanneer is een aanbieding té mooi om waar te zijn? Bespreek ook hoe u hier zelf mee omgaat. Help uw kind reclame herkennen en te doorzien.

ABN AMRO

Praat met uw kind over fraude

Er zijn verschillende manieren van fraude. Alle soorten zijn even naar, maar gelukkig vaak te voorkomen. Hiervoor moet uw kind weten welke soort fraudes er allemaal zijn. De termen 'phishing' en ‘geldezels’ zijn voor uw kind waarschijnlijk maar rare woorden. Bespreek met uw kind de verschillende soorten fraudes. Leer samen om fraude te herkennen en het te voorkomen. Wij helpen hier graag bij! We hebben alle fraudes voor u op een rijtje gezet.

ABN AMRO

Ook goed om op te letten..

  • Geef uw kind mee om de ABN AMRO app goed af te sluiten na gebruik van online bankieren. 
  • Gebruikt uw kind ook Internet Bankieren? Bespreek dan de veiligheidstruc: check het internetadres van de bank. Dit begint altijd met ‘https://’. De ‘s’ staat voor ‘secured’ (=beveiligd). 
  • Bekijk ook of het internetadres goed gespeld is. 
Dit zijn handige tips om vertrouwd online te winkelen. Benieuwd naar nog meer tips? Bekijk ook de checklist voor veilig online shoppen. 

Ook interessant

Gratis toegang tot de zakgeld-app van Gimi

Uw kind met geld leren omgaan? Dat kan op een veilige en speelse manier. Onze jonge klanten krijgen nu gratis toegang tot de leukste zakgeld-app! Ontdek het samen.

Jongerengroeirekening instellen

  • Limiet online betalingen instellen
  • Betalingen goedkeuren
  • Toegang Mobiel Bankieren instellen

Word geen geldezel

Criminelen die geld verdienen met bijvoorbeeld oplichting en phishing zijn altijd opzoek naar bankrekeningen. Ze hebben dan ook best wat geld over voor het gebruik van jouw bankgegevens, je pinpas of pincode. Lees waarom je hier nooit aan mee moet doen.