Indirecte clearingdiensten worden ingezet bij buitenlandse beursgenoteerde derivaten (opties). Hier vindt u informatie over onze clearingdiensten voor uw transacties in buitenlandse beursgenoteerde derivaten.
We spreken van indirecte clearing diensten wanneer wij bij de afwikkeling van uw buitenlandse beursgenoteerde derivaten bij een Europese Centrale Tegenpartij (ECT) gebruikmaken van een derde partij, een zogeheten clearing member. Deze clearing member heeft directe toegang tot de ECT die uiteindelijk uw transacties afwikkelt. Indirect clearing gaat dus om een set aan contractuele afspraken tussen de ECT, de clearing member, ABN AMRO en u.
Wettelijke verplichting
De European Market Infrastructure Regulation (‘EMIR) en de Markets in Financial Instruments Directive II en Regulation (samen aangeduid als ‘MiFID II’) schrijven ons voor welke informatie wij met u moeten delen wanneer wij indirecte clearingdiensten aan u verlenen.
Wij zijn dan verplicht om het volgende te doen:
Hiervoor hebben wij voor u de volgende documenten opgesteld. Wij raden u aan deze goed te lezen. Deze documenten zijn gebaseerd op voorgeschreven internationale marktstandaarden. Daarom zijn deze documenten alleen in het Engels beschikbaar:
Indirect Clearing Risk Disclosure Document
Terms and Conditions Indirect Clearing Arrangements
Hoe administreert ABN AMRO mijn buitenlandse beursgenoteerde derivaten (opties)?
Wij administreren uw buitenlandse beursgenoteerde derivaten op een standaard-omnibusrekening. De kosten hiervoor zitten al verwerkt in de gebruikelijke kosten van de beleggingsdienstverlening.
Wilt u dat wij uw buitenlandse beursgenoteerde derivaten administreren op een bruto-omnibusrekening? Dan betaalt u hiervoor extra. Dit komt doordat wij hiervoor hogere kosten moeten maken. Bijvoorbeeld omdat wij rekeningen moeten openen bij de Central Securities Depository (CSD), onze systemen hierop moeten aanpassen en meer administratie moeten bijhouden. Wilt u hierover meer informatie ontvangen, dan kunt u contact met ons opnemen.
Afkorting van International Security Identification Number. Ieder aan de beurs genoteerd beleggingsproduct heeft een unieke ISIN-code, waaraan het beleggingsproduct herkend kan worden. De code bestaat uit 3 delen met in totaal 12 posities:
Een beoordeling van de kredietwaardigheid van particulieren of bedrijven. Deze beoordeling is gebaseerd op:
Leading indicators zijn economische cijfers die trends voorspellen voor de ontwikkeling van de economie. Voorbeelden zijn:
Vooral in de VS kijken beleggers met belangstelling naar publicatie van leading indicators. Zie ook: lagging indicators.
Een obligatie is een verhandelbaar schuldbewijs voor een lening die door de overheid, een instelling of een bedrijf is aangegaan. Als een bedrijf geld nodig heeft, kan het door het uitgeven van een obligatielening aan de financiering komen. De koper van de obligatie ontvangt van de uitgever rentevergoeding. Dit is meestal een vaste rente.
Obligaties van banken vallen onder de bail-in regeling.