Cyberveiligheid
Beveiligen tegen cybercrime
Belagers nemen uw systemen op allerlei manieren onder vuur. Herken de diverse vormen van cyberaanvallen en wapen u hiertegen.
Deepfakes staan vooral bekend om de schadelijke toepassingen ervan, zoals identiteitsfraude en de verspreiding van nepnieuws. De ondernemer uit deze aflevering sprong op de innovatiegolf van generatieve AI en specialiseerde zich in de detectie van deepfakes.
Onze experts verzorgen regelmatig webinars over thema's als biodiversiteit, cybersecurity, duurzaamheid en social impact. Volg online de webinars en blijft op de hoogte van actuele onderwerpen en ontwikkelingen uit verschillende sectoren.
Het kan zijn dat u op een website terecht bent gekomen, die er precies zo uitziet, als een betrouwbare site. Maar de kans is groot dat het een site is van een cybercrimineel. Vul hier dus geen gegevens in.
Hebt u toch gegevens ingevuld, let dan goed op. Want het kan zijn dat u gebeld wordt door iemand die zegt van een bedrijf te zijn dat u kent en vertrouwt, maar dat is dan ook een cybercrimineel. Als dit gebeurt, raak niet in paniek en maak zeker geen geld over. Doe dat ook niet als iemand u belt en zegt van uw bank te zijn. Als iemand u bijvoorbeeld vraagt om uw rekening veilig te stellen, boek dan geen geld over, klik niet op links en geef geen wachtwoorden.
Geef aan ons door dat u op de link heeft geklikt. Dit doet u door bij ons een melding te maken en aan te geven dat het gaat om een verdachte e-mail of sms. Hier kunt u ons het bericht doorsturen en aangegeven dat u op de link heeft geklikt. Vervolgens kunt de stappen die wij u adviseren volgen.
Ransomware is kwaadaardige software. Cybercriminelen gebruik ransomware om computers en andere apparaten te gijzelen. Ze blokkeren die dan of versleutelen gegevens. Wilt u de computer weer gebruiken of bij uw gegevens, dan eisen de criminelen vaak losgeld.
Malware is kwaadaardige software. Die kan op allerlei manieren uw systeem bedreigen. Dat kan best onschuldig zijn. Maar ook ernstig. Ransomware is een vorm van malware. Cybercriminelen gijzelen uw systeem en blokkeren bijvoorbeeld gegevens. Ze eisen dan losgeld, voordat u weer toegang krijgt.
Hoe werkt ransomwerk of gijzelsoftware? Hoe u het kunt opmerken en wat u ertegen kunt doen?
Verklein de kans dat uw bedrijf geraakt wordt door ransomware.
Lees hoe u risico's kunt verkleinen
Download onze gratis tipsBij een DDoS-aanval wordt een enorm aantal computers ingezet om vanaf verschillende locaties verbinding te maken met één server. Die server wordt 'overspoeld' met een overweldigende hoeveelheid data.
Ransomware is kwaadaardige software die criminelen gebruiken om computers of andere apparaten te 'gijzelen' door ze te blokkeren of versleutelen.
Blijf op de hoogte van onze inzichten, tips en trends