
Actualiteiten, nieuws en trends in de foodsector
Volg de ontwikkelingen in de foodsector
Lagere voedselprijs ligt in het verschiet
De afgelopen maanden is er veel aandacht voor de stijgende voedselprijzen. Bijna dagelijks verschijnt in de media een bericht over de hoge voedselprijzen. Met als belangrijkste vraag: wanneer worden levensmiddelen weer goedkoper?
Best gelezen artikelen
Broeikasgasreductie voedsel: kansen bij consument thuis
23 oktober 2023
De consument heeft veel invloed op de milieu-impact van voedsel. Bijvoorbeeld bij de bereiding en het voorkomen van verspilling.
Veel innovatieve bedrijven op Foodbeurs Anuga
20 oktober 2023
Veel traditionele, maar ook genoeg innovatieve bedrijven op foodbeurs Anuga. Eens in de 2 jaar vindt in Keulen de Anuga plaats.
Generatie Z kan supermarktverkoop zet geven
14 september 2023
Veel levensmiddelenbedrijven worstelen met een lagere vraag. Generatie Z, die nu nog veel geld in de horeca spendeert, kan de supermarktverkoop en daarmee de levensmiddelenproductie de komende periode wellicht een zet geven.
“Een Europese geharmoniseerde aanpak op basis van wetenschappelijke inzichten en betrouwbare data gaat ons helpen om op te schalen en impact te maken om voedsel duurzamer te maken”

Pierre Berntsen
Directeur Agrarische Bedrijven

De foodsector
De sector Food, met een totale omzet van ongeveer 150 miljard euro, is met ruim 200.000 banen een belangrijke werkgever. Robotisering, digitalisering en duurzaamheid zijn thema’s waarop ondernemers in de sector zich internationaal onderscheiden.
Meld u aan voor onze Insights nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van onze inzichten, tips en trends