Wat is gedekt met je Studentenverzekering?

Alles wordt duurder en de inflatie loopt in de dubbele cijfers. Net als alle andere studenten let je nu extra goed op je kosten. Helemaal als je op kamers woont. Gelukkig is onze Studentenverzekering heel voordelig en heeft deze een uitstekende dekking. Welke schade wordt daarmee gedekt, en welke niet?
Vaak gemeld, niet gedekt
Als je op kamers woont en gebruikmaakt van gezamenlijke ruimtes, vertrouw je erop dat je huisgenoten niet zomaar iedereen binnenlaten. Maar ja, ook al vertrouw je je huisgenoten, er kan iemand over de vloer komen die niet te vertrouwen is. Denk bij spullen die vaak worden gestolen uit gemeenschappelijke ruimtes of niet afgesloten kamers aan:
- Telefoon
- Laptop
- Winterjas
- Sneakers
- Horloge
We krijgen namelijk regelmatig meldingen dat er spullen gestolen zijn uit een gemeenschappelijke ruimte. Helaas wordt de schade dan niet vergoed. Als er spullen uit een eigen woonruimte worden gestolen, moeten er zichtbare sporen van inbraak aanwezig zijn. Anders dekt een inboedelverzekering de schade ook niet.
Standaard of allrisk dekking?
Veel studentenverzekeringen dekken niet alle schades van de inboedel in je kamer als gevolg van vallen of stoten. Dit geldt ook voor onze Studentenverzekering. Veel studenten die zo'n schade hebben gehad, kiezen daarna vaak voor een reguliere inboedelverzekering met allrisk dekking.
Check de waarde van je spullen
Ook al wordt alles steeds duurder, na verloop van tijd heb je toch aardig wat waardevolle spullen verzameld. Denk aan telefoons, laptops, game consoles en muziekinstrumenten. Bij de Studenten Inboedelverzekering kun je kiezen voor een dekking van €10.000 of €20.000. Is dit onvoldoende, dan kun je natuurlijk ook een normale inboedelverzekering afsluiten.
Spullen buitenshuis niet gedekt
Bedenk dat wanneer je voor een repetitie of optreden je versterker en Gibson Les Paul meeneemt, eventuele schade aan deze spullen meestal niet gedekt is wanneer die schade buitenshuis is ontstaan.
Als je bent afgestudeerd
Na je studie denk je er waarschijnlijk niet direct aan om eens naar je verzekeringen te kijken. Dat is wel slim om te doen. Want je kunt geen beroep doen op je Studentenverzekering als je niet meer studeert. Het komt regelmatig voor dat we een schadeclaim moeten afwijzen, omdat iemand al was afgestudeerd op het moment dat de schade ontstond. Zet daarom snel je Studentenverzekering om in een gewone verzekering, zodra je bent afgestudeerd.
Wateroverlast
Met je Studentenverzekering ben je verzekerd tegen schade die ontstaat door uitstromend water, zoals een kapotte afvoer. Schade door regen is een ander verhaal. Dus stel dat jij of een huisgenoot de ramen van je kamer of van een gemeenschappelijke ruimte open laat staan tijdens een flinke bui? Dan is de lucht opgeklaard, maar je schade als gevolg van die bui wordt niet vergoed.
Stage of studie in het buitenland
Inboedelverzekering
Ga je voor stage of studie naar het buitenland, dan is het goed om te weten dat de inboedel in je studentenkamer gewoon verzekerd blijft. Er is geen dekking op de inboedelverzekering voor spullen die je meeneemt op reis. Sluit hiervoor een doorlopende reisverzekering af. Ga je meer dan 90 dagen voor stage of studie naar het buitenland, sluit dan de verlengde dekkingsduur af op onze doorlopende reisverzekering. Dan ben je tot 365 aaneengesloten dagen verzekerd.
Aansprakelijkheidsverzekering
Ook in het buitenland kun je per ongeluk schade veroorzaken aan anderen, of de spullen van anderen. Denk daarom ook aan de Studenten Aansprakelijkheidsverzekering. Die heeft een wereldwijde dekking.
Let op: ga je langer dan 1 jaar voor stage of studie naar het buitenland? Dan is er geen dekking meer op de Studenten Inboedelverzekering en de Studenten Aansprakelijkheidsverzekering.